Kristofer Wåhlander är en uppskattad inspiratör och mental coach och 2010 nominerades han till Stora talarpriset. Han har föreläst på ledande företag både i Sverige och utomlands och han har också tränat medlemmar ur Svenska Taekwondolandslaget i mental träning. Med en utåtriktad och energisk talarstil och en rejäl dos humor har han blivit en populär talare på företag, konferenser och events. 

Ledarskap
Att få sina anställda att alltid göra sitt bästa, att alltid ”ge järnet” är vad Kristofer sysslar med till vardags. Dirigentens pinne har inget ljud utan det är endast när han får sina medarbetare att prestera som konserten kan bli en succé. Men det är en utlämnad situation man befinner sig i när man endast indirekt kan skapa resultat. Med trick och övningar som åhörarna kan ha nytta av i sitt dagliga liv visar Kristofer hur man får hundratals anställda att göra sitt arbete med glädje.

Prestationer
Det finns massor med kända metoder för att träna våra kroppar och många av oss gör det regelbundet. Men hur ofta tränar vi vårt sinne? Hur gör man för att få sina medarbetare att klara av pressade situationer och hur blir man själv ”bäst när det gäller”? Kristofer Wåhlander delar med sig av sina kunskaper i hur vi kan skapa förändringar i vårt eget medvetande och prestera som bäst när det gäller som mest.

Samspel
En symfoniorkester består av toppmusiker med egna idéer, åsikter och känslor. Kommer de i otakt eller på känslomässig kollisionskurs kan det få förödande konsekvenser. Hur ska man få en så mångfaldig skara att dra jämnt och hur hittar man sig själv i ett större teamwork? Kristofer Wåhlander delar med sig av sina yrkeshemligheter.

Kristofer föreläser på svenska, engelska och ryska.

“Kristofers föreläsning med symfoniorkestern, sig själv och sin familj som grund för ledar- och medarbetarskapets utmaningar är storligen engagerande, tankeväckande och på många sätt vägledande i vardagen. Genom stor givmildhet och uttryckt passion för att leda andra människor fick han 130 chefer att både skratta och att reflektera  – över sig själv, sitt ledarskap och sitt liv! 5 +++++ !”
Fredrik Geijer, Trelleborgs kommun

”På samma sätt som Kristofer Wåhlander alltid levererar en förstaklassig upplevelse som dirigent erbjuder han likaså som talare en extraordinär upplevelse. Med passion, insikter och energi visar han hur styrandet av en symfoniorkester är en utmärkt och relevant metafor för våra vardagliga utmaningar inom företagande och privatliv. Kristofer har en härlig förmåga att bjuda på sig själv och dela från hjärtat samtidigt som han med humor alltid levererar det som är av betydande vikt för sina åhörare.”
Pierre Jarlskog, Eurofinans

”Kristofers ledarskapsföreläsning med symfoniorkestern som grund är verkligen tankeväckande och bra – faktiskt så tillhör föreläsningen en av de bästa jag varit på. Hur många har tänkt på att dirigenten har att hantera 160!? kreatörer som alla har att förhålla sig till dirigentens tolkning av ett underlag, verk, som garanterat alla i orkestern har ett eget förhållningssätt till? Verkligen en prövning av ett ledarskap.”
Jonas Nilsson, Thrilled

“Med stor passion får Kristofer oss att öppna upp våra sinnen och tänka i andra banor. Han ger chefer från olika branscher unika och personliga exempel på ledarskap, samspel och prestation. En spännande entreprenör från en klassisk och traditionell bransch”
Hans-Peter Arnborg, YesP

“Vi hade förmånen att få ha Kristofer som inspiratör i samband med en kickoff för vårt företag. Temat för föreläsning och workshop var samspel, ett ämne som Kristofer visade sig bemästra och möta med mycket spännande infallsvinklar. Kristofers erfarenhet från att leda en symfoniorkester mot gemensamma mål, visade sig kunna inspirera oss som företag.
Det blev ett ytterst uppskattat inslag av våra medarbetare och gav energi och nya tankar kring hur man skapar harmoni och samklang inom en organisation.
Med bravur mixas värme och humor med handfasta knep, inspel och insikter kring vikten av samspel. Kan inte annat än att rekommendera andra företag och organisationer att ta chansen att bli inspirerade och hänförda av Kristofer och hans annorlunda och friska infallsvinklar.”
André Zandelin, Accus

”Kristofer Wåhlander levererar som vanligt kloka saker samtidigt som man skrattar så att tårarna rinner. Få människor klarar av denna kombi.”
Charlotte Nilsson, CN Business Partner

”Jag har varit på många presentationer av ledarskaps- och managementkonsulter. Men jag har aldrig blivit så emotionellt berörd av någon som jag blev av Kristofer. På ett kollaborativt och engagerande sätt framställer han vad som verkligen är väsentligt i framgångsrikt teamledarskap”.
Pontus Rystedt, Hi3.biz

”Kristofer is a natural-born speaker with an extraordinary ability to engage and inspire. His on-stage presence has captivated me on several occasions.”
Gregor H Biernat, Powertalk

Beethoven symfoni nr 9 // Kristofer Wåhlander dirigerar
  1. Beethoven symfoni nr 9 // Kristofer Wåhlander dirigerar
  2. Tjajkovskij symfoni nr 5 // Kristofer Wåhlander dirigerar
  3. Tjajkovskij symfoni nr 5 // Kristofer Wåhlander dirigerar
  4. Tjajkovskij symfoni nr 5 // Kristofer Wåhlander dirigerar
  5. Mozarts Requiem // Kristofer Wåhlander dirigerar
  6. Händels Messias // Kristofer Wåhlander dirigerar
  7. Mozarts Requiem // Kristofer Wåhlander dirigerar
  8. Carmina Burana // Kristofer Wåhlander dirigerar
  9. O fortuna från Carl Orffs Carmina Burana // Kristofer Wåhlander dirigerar